En vegetarisk och renande lunch

IMG_0168 IMG_0175

Det blev ingen brunch för mig idag.. Är det någon som känner igen sig med att man skyller på att det är ens bebis tänder som växer så fort dom blir lite pipiga. Men jag tror verkligen att det är små gulliga tänder som är på G här hemma. Så det fick mig att laga lite mat istället. En sådan där matlagning på att tömma-kylen-maträtt. Visade ju den här underbara salladen HÄR ( det är en stor favorit alltså) Till den blev det ris och varm vitkål.Tycker ni det låter trist? Varm vitkål är så mycket godare än vad man tänker sig.  HÄR har jag visat en som jag oftast gör pga av att den är så lätt och god.

Den idag var en helt vanligt stor vitkål som jag tog en bit av och bara strimla upp som ni ser på bilden, hade på olivolja, rev citron, salt och peppar, ställde i ugn i ca 20 minuter 220 grader.

Alla möjliga olika kål som finns innehåller massvis med vitaminer, men det härliga är ju att den renar kroppen och även bra för immunförsvaret 🙂

PS. En sak jag gör när jag gör den här persilje- salladen, som är svingott att ha på riset. En sky av persilje- ”stammen”som man inte använder till nåt, alltså inte bladen. Så medan riset kokar, vitkålen är i ugn och jag gör salladen så är det en liten kastrull med vatten, persilja, paprika krydda, lagerblad och salt och kokar ihop sig. Det här gör hela maträtten så saftig och god. Enkelt knep! 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!