Färgglatt och smakrikt

IMG_4399 IMG_4430IMG_4438

 

”Match made in heaven” kan man ju verkligen kalla det här..För den här mixen är ju helt galet god ihop! Det smakrika och gula riset med den gröna krispiga grönkålen, det gör hela kroppen och sinne glada ihop! Inga konstigheter över huvudtaget heller utan;

  • koka ris (med ett lagerblad i om man vill)
  • lägg i gula russin när det är klart
  • krydda med gurkmeja
  • lägg i en klick smör

Samtidigt som riset kokar upp så kan förbereda grönkålen som ska hackas och ta bort den hårda kälken, sköljas och stekas i kokosolja eller olivolja.. riv över parmesan om du vill när dom har börjat bli lite krispiga eller lite havssalt. När du lägger upp så strö på lite rostade cashewnötter <3

Jag har ju skrivit om den underbara kryddan gurkmeja nu några gånger och grönkål med men vill påminna er om just grönkålen då det är mer calcium än mjölk, mer järn än kött och tio gånger så mycket C-vitamin än spenat!

Soppa på gurkmeja, Dryck på gurkmeja, Snacks/tilltugg med gurkmeja, Middag med gurkmeja, Buljong med gurkmeja.

Sjukt gulligt besök när jag lagar ett recept på grönkål –> HÄR och HÄR när min hund äter grönkål.. 🙂

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!